PERSBERICHT: Bekendmaking regionale genomineerden Koning Willem I Prijs

Bekendmaking regionale genomineerden Koning Willem I Prijs op 22 maart in provinciehuis Arnhem
 

Commissaris van de Koning Clemens Cornielje en Economic Board directeur Sigrid Helbig maken genomineerden bekend

Op donderdag 22 maart worden in het provinciehuis Arnhem de regionale genomineerden voor de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB bekendgemaakt. In totaal worden drie ondernemingen per regio (noord, oost, zuid en west) aangewezen om mee te dingen naar de prestigieuze Nederlandse ondernemingsprijs, een initiatief van de Koning Willem I Stichting om bekendheid te geven aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie. Clemens Cornielje, commissaris van de Koning van de provincie Gelderland en Sigrid Helbig, directeur van The Economic Board maken de genomineerden bekend. Traditiegetrouw wordt elke twee jaar een nieuwe regio geselecteerd voor de uitreiking van de Koning Willem I Prijs. Ditmaal staat regio Oost in de schijnwerpers. Op maandag 28 mei wordt in Nijmegen, benoemd tot European Green Capital 2018, duidelijk, naast de categorie Grootbedrijf en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, welke MKB-onderneming de prijs in ontvangst mag nemen.  


Commissaris van de Koning van provincie Gelderland, Clemens Cornielje. 

Ultieme bekroning
De Koning Willem I Prijs wordt sinds 1958 tweejaarlijks uitgereikt. Sinds 2008 is er onderscheid gemaakt tussen de categorieën grootbedrijf, MKB en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Gert van der Houwen, secretaris van de Koning Willem I Stichting: ‘Het MKB is van groot belang voor de Nederlandse economie. We zijn dan ook verheugd wederom een groot aantal kwalitatieve inzendingen in deze categorie te hebben mogen ontvangen. Het getuigt niet alleen van een gezond economisch klimaat, maar ook van durf en daadkracht van Nederlandse ondernemers.’
De uitreiking van de Koning Willem I Prijs wordt voorafgegaan aan een nominatieronde, waarbij uit alle inzendingen per regio drie genomineerden worden benoemd door regionale juryvoorzitters. Van de twaalf genomineerden wordt eind april een selectie gemaakt van drie finalisten. Tijdens de bestuursvergadering wordt de winnaar gekozen. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

Over de Koning Willem I Prijs & Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap
De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijs in de categorieën ‘grootbedrijf’ en ‘mkb’ uit en daarnaast de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Ze vormen de ultieme bekroning op goed ondernemerschap. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Prof. dr. K.H.W. Knot, president van De Nederlandsche Bank N.V., bekleedt de functie van voorzitter. De onafhankelijke ondernemingsprijzen worden actief gesteund door het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Meer informatie: www.kw1prijs.nl.

Landelijk bureau


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden