Departement Het Gooi herrezen!

In januari van dit jaar gebeurde er iets opmerkelijks. Departement Het Gooi, sinds enige tijd ‘in ruste’, werd nieuw leven ingeblazen. In één keer kwamen er twintig leden bij, met een eigen cultuur. Zo ontstond het proces van samen uitdenken van een gezamenlijke nieuwe koers. Onlangs presenteerde het bestuur van Het Gooi deze koers in zijn ambitieuze Seizoensprogramma 2019/2020.

De twintig nieuwe leden vormden eerder District Gooi 4 van de NCD (Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren). “We zochten naar een omgeving die ons beter zou passen” vertelt Marisa Monsanto, de nieuwe voorzitter van Het Gooi. “Als district wilden we meer ruimte voor het regionale karakter, binnen de landelijke inbedding van een vereniging. Toen kwam De Maatschappij boven drijven. We hebben toen via via contact gezocht met het landelijk bestuur. En van het een kwam al gauw het ander.”

Zoeken naar elkaar
Natuurlijk was het in de aanvang even zoeken naar elkaar. Joloma Bakker, al zo’n 20 jaar lid van De Maatschappij en Het Gooi, vindt de twee culturen wel verschillend, maar ziet ze naar elkaar toegroeien. Na enkele bijeenkomsten heeft zij plaats genomen in het bestuur en maakt zij enthousiast reclame: “Oude leden tonen weer interesse, zoals Hendrik Ten Cate, die ook weer een lezing zal geven”.
  
Marisa Monsanto        Joloma Bakker

Leiderschap
Departement Het Gooi komt iedere derde dinsdag van de maand bij elkaar. Daarbij wordt ook samen gegeten, maar dit is niet verplicht. Het Gooi heeft een bijzondere belangstelling voor leiderschap, zowel als maatschappelijke verantwoordelijkheid als in de zin van persoonlijk leiderschap. Zo is er ook ‘De Barometer’, een bijeenkomst waarbij vragen van ieders persoonlijke leiderschap aan bod komen. Het nieuwe bestuur heeft hard gewerkt aan een aantrekkelijk programma met als thema ‘Met andere ogen’, en presenteerde dat onlangs in de maandelijkse bijeenkomst. “Dat was voor mij een primeur” lacht Marisa, “om al zover vooruit het programma ingevuld te hebben. Maar wat een energie geeft dat ons ook!”

Op het programma
Bijeenkomsten zijn besloten of open. Bij deze laatste is iedereen welkom. Marisa: “We nodigen iedereen uit om bij ons te komen kijken. Er zijn sprekers bij die beslist een groot publiek verdienen!” Zo komt Filia Kramp, ervaren bestuurder in zorg en welzijn, op 19 november a.s. haar nieuwe boek presenteren over Alledaags Leiderschap. Zij pleit voor meer leiderschap en minder management. Volgend jaar staan Laila al Zwaini, bekend Midden-Oosten-commentator en publiciste, en onze nationale waterambassadeur Henk Ovink op het programma. Kortom. Houd de agenda van Het Gooi in de gaten, en doe mee!

Landelijk Bureau


1 Reactie

Zeer enthousiast dat 't Gooi weer op de radar is en ik hoop snel een bijeenkomst te mogen bezoeken.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden