Geannuleerd: Cybercrime

De krantenkoppen worden dagelijks gevuld met berichten over cyberaanvallen. Wereldwijd vinden er 342.000 cyberaanvallen per dag plaats. Het is dus niet de vraag óf je wordt getroffen, maar wanneer!

Cybercrime zijn misdaden die gepleegd worden met bijvoorbeeld een computer, smartphone, smartwatch of tablet, gericht op een ander ICT-middel. Dus met een computer een virus verspreiden op andere computers is cybercrime. Andere voorbeelden van cybercrime zijn hacking, DDoS-aanvallen, ransomeware en malware. Banken waarschuwen regelmatig voor phishing, waarbij persoonlijke gegevens zoals een pincode ontfutseld worden.

Op donderdag 18 november vertelt Ethical Hacker Robert Schmidt hierover en laat onder andere zien hoe cybercriminelen te werk gaan en waarom ook jij interessant bent voor cybercriminelen.

De presentatie wordt verzorgd door Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden (ZHE) tijdens een bijeenkomst van departement Hoeksche Waard. Cybernetwerk ZHE is een uniek publiek-privaat samenwerkingsverband dat ondernemers helpt weerbaar te maken tegen cybercriminelen. Meer weten? Kijk op www.cybernetwerkzhe.nl en schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief: https://cybernetwerkzhe.nl/nieuwsbrief/

De lunch-bijeenkomst vindt plaats in De Eendrachtshoeve te Zuid-Beijerland op 18 november van 12.00 tot 14.00 uur. U kunt zich aanmelden via de aanmeldbutton of via email hoekschewaard@de-maatschappij.info. Mocht u onverhoopt alsnog verhinderd zijn, wilt u zich dan ook afmelden, dit in verband met de voorbereidingen voor deze middag. Deelname kost € 20,00. Wij verzoeken u vriendelijk dit vooraf over te maken op de bankrekening van het Departement Hoeksche Waard NL60 RABO 0323 0405 00

 

Departement Hoeksche Waard


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden