Bernard Wientjes nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van Petje Af Nederland

  Wij hebben groot nieuws! Vandaag benoemen wij Benard Wientjes tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Petje af Nederland. 

Bernard Wientjes (1943) is een van Nederlands bekendste ondernemers. Hij was tot 1 juli 2014 voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW. Op dit moment is hij onder andere actief als president-commissaris bij KPMG, voorzitter van de taskforce De Bouwagenda, Emeritus Hoogleraar Entrepreneurship and Leadership bij de Universiteit van Utrecht en voorzitter van het Rijksmuseumfonds.

Wij zijn blij en trots dat Bernard Wientjes zich als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht aan Petje af Nederland verbindt en zijn netwerk en kennis inzet om onze kinderen verder te helpen. 

Bernard Wientjes: "Ieder kind verdient een gelijke kans voor de toekomst en daar draag ik graag aan bij. Zo was ik ook warm pleitbezorger van het initiatief dat alle kinderen van Nederland voor hun achttiende in het Rijksmuseum zijn geweest. Verder geloof ik als ondernemer dat we het moeten hebben van de jeugd. Zij zijn de toekomst van dit land en ik zet mij en mijn netwerk dan ook heel graag in om alle kinderen dezelfde kansen op die toekomst te geven."

Al meer dan 10 jaar zijn Peter van Breugel (voorzitter), Jan Schurings en Ada Ruis als leden van de Raad van Toezicht betrokken bij Petje af. Wij zijn dankbaar voor hun inzet en betrokkenheid van de afgelopen jaren en wat zij voor Petje af betekend hebben.

Inmiddels is Petje af met 14 weekendscholen uitgegroeid tot landelijke stichting. Het is voor ons logisch om daarom de stap te maken naar een meer landelijk georiënteerde Raad van Toezicht. Komende tijd worden de overige nieuwe leden aangesteld.

Wij kijken uit naar onze samenwerking en al het moois dat we voor de vele talentvolle kinderen in Nederland kunnen betekenen.

Hartelijke groet,

Brecht van Schendel
Directeur-Bestuurder Petje af Nederland

Landelijk Bureau


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden